Dry Needling

De uitleg die je krijgt als je Dry Needling intyped op google.

Dry needling, soms ook Intramuscular stimulation "IMS" genoemd, is een behandelmethode waarbij met een speld in verdikkingen van een spier wordt geprikt. De behandeling wordt onder andere toegepast voor de behandeling van een myofasciaal pijnsyndroom, stijfheid en pijn in de spieren

Dry Needling is eigenlijk niks anders als de Triggerpoints waar wij het al eerder over gehad hebben aan te prikken doormiddel van een accupunctuur naald. Deze naald wordt met veel precisie in de spier geprikt. Maar doet dat niet ontzettend veel pijn?
Ik ken maar weinig mensen die een naald echt leuk vinden. Natuurlijk is het geen fijn gezicht om een naald in je huid zien te gaan maar de prik van de naald voel je niet. Het moment dat ik met het naaldje door het buisje in de huid tik is zo snel dat je lichaam geen tijd heeft om het te herkennen als pijn. Daarna zal ik het naaldje in de spier brengen dit kun je ervaren als een soort spierkramp of een samentrekking van spieren. Dit kan als vervelend of pijnlijk worden ervaren maar dit ervaart uiteraard iedereen anders.