Fysiotherapie

Je kent het wel je maakt een afspraak bij een fysiotherapeut voor een intake en bent na die 30 minuten eigenlijk nog niks wijzer geworden. Je hebt de eerste 20 minuten besteed om zijn dossier te vullen met al jouw klachten, pijntjes, medicijnen en andere toestanden. Kijkt vervolgens 2 a 3 minuten naar je klacht en stuurt je vervolgens naar huis met een heel boekwerk aan oefeningen. Uiteindelijk ben je thuis met nog steeds dezelfde klachten en is aan jou de taak om die oefeningen te gaan doen en je eigen klachten op te lossen.

Natuurlijk zit daar een idee achter van de therapeut maar ik maak het verschil door wat minder te praten maar meer te doen, natuurlijk zal ik alle belangrijke dingen uitvragen die belangrijk zijn, maar ik zorg ervoor dat je naar huis gaat en dat je het gevoel hebt dat er iets gedaan is met je klacht. Dat wil niet zeggen dat je thuis niks hoeft te doen, maar het gevolg van je klacht wordt ook bekeken en behandeld waardoor je met minder pijn je oefeningen kunt gaan doen mits dit nodig is om de oorzaak aan te pakken.

De werkwijze van Fysio Braam is momenteel een begrip in de omstreken van de 3 praktijken. Zo staat Fysio Braam bekend om zijn Triggerpoint behandelingen waarbij er gekeken wordt naar de oorzaak en het gevolg van de klacht. 

Mijn behandelingen zijn vaak niet zachtzinnig en je zult met momenten pijn ervaren. Dit altijd in goed overleg met jou.